background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Sparrisrisotto

Sparrisrisotto
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • medel
  • 2 som
    huvudrätt
  • Prep: 45 min
  • medel
  • 2 som
    huvudrätt
Sparrisrisotto

En härligt krämig risotto - dela upp i mindre portioner och servera som tillbehör till exempelvis fisk.

Ingredienser

Gör så här

Skala den nedre tredjedelen av sparrisen. Klipp bort ca 10 cm långa stycken från spetsarna, skär resten i små bitar. Låt koka med Herbamare Örtbuljong (eller Herbamare Örtbuljong - låg salthalt) i vattnet. Koka sparrisspetsarna i vätskan i 3 minuter tills de är fortfarande lite knapriga. Ta ur (men spara vätskan), skölj med kallt vatten, ställ åt sidan. Koka sparrisbitarna halvt täckta i 15-20 minuter tills de är mjuka. Purera vätskan och passera genom en sikt. Koka upp och håll varm.

Tvätta riset och låt det rinna av väl. Hacka salladslöken och stek hastigt tillsammans med vitlök, kryddnejlika och lagerblad i oljan. Tillsätt ris och fräs lite till. Häll över vin och koka ner. Tillsätt gradvis den varma sparrispurén när riset har absorberat vätskan. Laga på medelvärme med flitig omrörning i 40-50 minuter till en krämig risotto.

Tillsätt parmesanost och smör, blanda och smaka av. Placera sparrisspetsarna ovanpå, täck över och låt dra i 10 minuter.

 

 

Tips

Alkoholen försvinner nästan helt vid kokning.

Naturligt råris innehåller många gånger fler vitaminer, mineraler och kostfibrer än vitt ris.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!