background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Rödbetsbrownie

Rödbetsbrownie
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 12 små
    brownies
  • Prep: 10 min
  • enkel
  • 12 små
    brownies
Rödbetsbrownie

Läckra brownies med en oväntad ingrediens - rödbetor! Pistagenötterna går bra att byta ut mot andra nötter t ex valnötter!

Ingredienser

  • 150 g (ungefär 2-3 stycken) finrivna rödbetor
  • 50 g skalade och grovhackade pistagenötter
  • 1 ägg
  • 100 g finhackad mörk choklad
  • 50 g smör
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 dl vetemjöl

Glasyr

  • 2 tsk rödbetsjuice (pressa rödbetor eller använd Biotta Rödbeta)
  • 3 msk florsocker
  • 50 g mörk choklad
  • 30 g grovhackade pistagenötter

Gör så här

Värm ugnen till 175°C och klä en ugnsform (20 cm diameter) med bakplåtspapper. Skala och finriv rödbetor. Pressa ut lite rödbetsjuice och spara till dekorationen. Blanda rödbetor, pistagenötter och ägg i en skål.

Smält smör och honung i en kastrull. Blanda ner choklad och ta från värmen. Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt chokladblandningen till rödbetssmeten. Blanda i kakaopulver och mjöl.

Rödbetsbrownie - blanda ingredienser

Häll smeten i ugnsformen och grädda i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält chokladen och bred över kakan. Strö över pistagenötter. Blanda florsocker och rödbetsjuice, ringla över.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!