background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Ugnsbakad ramslöksravioli

Ugnsbakad ramslökravioli
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • medel
  • 4
  • Prep: 40 min
  • medel
  • 4
Ugnsbakad ramslökravioli

en härligt somrig vegetarisk pastarätt

Ingredienser

Fyllning

  • 150 g bladspenat
  • 50 g ramslök
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja med citron
  • 150 g ricotta eller mager kesella (kvarg)
  • 50 g färskriven parmesanost
  • 1 ägg
  • 100 g morötter
  • 0,5 tsk Trocomare örtsalt
  • peppar från kvarn

Övrigt

  • 1 portion dinkelpastadeg, ca 350 g
  • 0,5 msk smör
  • 4 små kvistar rosmarin

Gör så här

Skär spenat och ramslök i breda bitar. Fräs schalottenlök i olja i en stor och bred stekpanna. Tillsätt spenaten och ramslöken och stek under omrörning.

Blanda ricotta, parmesan och ägg. Riv morötterna grovt och blanda ner. Tillsätt den stekta löken och spenaten. Krydda.

Kavla ut pastadegen så att den blir 1 mm tjock. Skär till åtta plattor, ca 15 x 20 cm stora. Fördela fyllningen över 4 av plattorna, men lämna en kant runtom på 2 cm fri. Pensla kanterna med vatten. Lägg på varsitt deglock, tryck ihop kanterna ordentligt och skär av överflödig deg med raka snitt. Tryck in övre delen lite lätt.

Värm ugnen till 180°C. Lägg raviolin på en bakpapperklädd plåt. Smält smör och pensla på raviolin och rosmarinen. Lägg rosmarinen på raviolin. Ugnsbaka i nedre delen i ca 15 min.

Servera med grönsallad.

 

 

Tips

Är det inte säsong för ramslök fungerar även basilika, maskros, krasse/vattenkrasse, ruccola eller groddar, som man på grund av aromen använder råa till fyllningen.

Vill man ha ängssyra och brännässelblad tillagar man dessa ihop med spenaten.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!