background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Papayasoppa

Papayasoppa
  • Förberedelse:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 30 min
  • enkel
  • 4
Papayasoppa

en soppa med härlig smak av papaya toppad med pinjenötter

Ingredienser

Gör så här

Stek pinjenötter in en nonstick-stekpanna utan fett tills de är gyllenbruna. Ställ 2 msk åt sidan.

Kärna ur papaya, skala dem och skär dem i små bitar. Skär bort brödkanterna. Skär brödet i tärningar. Grovhacka mandlarna. Blanda allt med de kvarvarande ingredienserna. Täck över och låt stå över natten i kylskåp.

Purea massan och späd eventuell med lite vatten. Smaka av soppan och servera med de resterande pinjenötterna.

 

 

Tips

Alfred Vogel uppskattade papayan eftersom den är bra för matsmältningen samt har en proteinspjälkande och tarmrengörande effekt. Man kan egentligen inte äta tillräckligt mycket av denna frukt. Papaya rekommenderas så tidigt som frukost, efter en tung måltid, som mellanmål eller mosad som juice.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!