Herbamare örtsalt
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Flaska om 200 / 500 / 1000 ml.
Vår mage ska processa allt vi äter och dricker vilket gör att magen är en viktig del till god hälsa. Vi har alla en unik tarmflora och den gynnas av mjölksyra L+ som får våra goda bakterier att frodas. Detta i sin tur gynnar även tarmmiljön. Att dricka Molkosan regelbundet bidrar till att ge mag- och tarmfloran goda förutsättningar att spjälka det vi äter och dricker.
Molkosan är en koncentrerad, prebiotisk dryck gjord på ekologisk vassla som är renad och mjölksyrejäst med hjälp av mjölksyrebakterien, Lactobacillus casei.
Prebiotika är delar av mat (fibrer) som matsmältningssystemet inte klarar av att bryta ner och som stimulerar tillväxten av probiotika - goda bakterier. Prebiotika får tarmfloran att hålla sig vid god vigör vilket bidrar till vårt eget välmående. Molkosan är laktos- och kalorifri. Att drycken är laktosfri beror på att jäsningsprocessen bryter ner allt mjölksocker.
Vid framställningen av Molkosan filtreras protein, kolhydrater och fett bort. Men trots behandling för nedbrytning av mjölkproteinet (kasein) kan mycket känsliga allergiker reagera på kaseinet. Själva fermenteringsprocessen är standardiserad och unik för A.Vogel. Molkosan tillverkas av färsk ekologisk mjölk som kommer från schweiziska kor.
Anledningen till att mjölksyra varit en naturlig del i vår kost är att den bildas vid den jäsningsprocess som startade när våra förfäder förvarade maten, oftast nedgrävd i marken, för att förlänga matens hållbarhet. Efterhand som vår kost har ändrats har också den dagliga tillförseln av L+ minskat, samtidigt har många magproblem ökat.
Vassla genom tiderna - en hälsosam historia >
Fermenterad vassla har använts i århundraden som en kurdryck, framförallt i områdena kring Appenzell där Alfred Vogel startade Bioforce 1963. Kurdrycken var så välkänd att stora delar av den europeiska adeln och kungahusen vallfärdade till Appenzell för att ta hand om sina magar och för att stärka kroppen.
Vasslekoncentrat L+ (mjölksyrafermenterad, filtrerad och koncentrerad), kaliumcitrat, naturlig arom.
Utan sötningsmedel, laktosfri.
Ursprung mjölk: Schweiz.
Näringsinnehåll
Per 100 ml |
|
Energi | 90 kJ/20 kcal |
Fett | < 0,5 g |
- varav mättande fettsyror | < 0,5 g |
Kolhydrater | < 0,5 g |
- varav socker | < 0,5 g |
Protein | 0 g |
Fiber | 0 g |
L+ mjölksyra | 7,0 g |
Natrium | 0,1 g |
Kalium | 2,4 g |
Molkosan som dryck: blanda 1 tsk till 1 msk Molkosan i ett glas vatten eller juice och du har en uppfriskande dryck.
Bäst före: se flaskans etikett.
Öppnad flaska förvaras svalt i kylskåp upp till 2 månader.
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Naturen var mitt bästa universitet.