Herbamare örtsalt
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Det finns så mycket mer än att bara grilla en bit kött och äta lite grönsallad som tilltugg... Låt dig inspireras och njut av sommaren!
... och grilla vegetariskt! Det går alldeles utmärkt. Allt du behöver är dina favoritgrönsaker (gärna från säsongen - de smakar bättre och är även mer miljövänliga), några kryddor och lite fantasi. Titta bland våra vegetariska grillrecept och hitta din favorit!
Smaklig måltid!
Skär tomaterna i små bitar, ta ur kärnorna. Strö på lite salt och låt stå i en timme. Häll sedan bort vätskan som uppstått. Kärna ur chilifrukterna, skär chili och lök fint, blanda tillsammans med koriander i tomaterna. Krydda och blanda med 1-2 tsk olivolja.
Denna sås smakar mycket bra till majschips eller hastigt grillade tortillas.
Dela potatisen på längden och pensla med lite olja. Lägg oreganoblad, 2 tsk sesam, salt och peppar mellan halvorna, lägg ihop och grilla i aluminiumfolie.
Enkelt att göra, färgglatt, snabbt och nyttigt är grönsaksspett. Och det bästa: du bestämmer själv vilka grönsaker som ska vara med. Under sommaren är det säsong för bland annat majs, sparris, palsternacka, färskpotatis, lök, tomat och rabarber. För mer variation kan du krydda dina spett med persilja, gräslök, timjan, basilika, citronmeliss eller mynta - det är bara fantasin som sätter gränser.
Blanda alla ingredienserna till en marinad.
Förr fanns halloumi bara i grekiska eller turkiska livsmedelsbutiker. Idag kan den köpas nästan överallt. Denna läckra ost från Cypern framställs av ko-, får- och getmjölk och är ofta smaksatt med mynta. Den passar mycket bra till grillning.
Skär halloumi i fyra skivor och grilla på båda sidor tills de är gyllenbruna. Blanda alla ingredienserna till en dressing.
Servera halloumi med dressingen, garnera gärna med koriander eller persilja. Rostat pitabröd passar utmärkt till halloumi.
Eller tärna halloumi-osten, marinera och trä tärningarna tillsammans med grönsaker på ett grillspett.
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Naturen var mitt bästa universitet.