background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Banankaka med Bambu

Banan kaka med Bambu
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 10
  • Prep: 10 min
  • enkel
  • 10
Banan kaka med Bambu

Nyttig banankaka med Bambu - i långpanna!

Ingredienser

  • 180 g mandelmjöl
  • 2 msk linfrö, finmalda
  • 1 tsk kanel
  • 15 dadlar, urkärnade
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 mogen banan
  • 75 ml kokosolja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 ägg
  • 1 handfull grovt hackade valnötter
  • 5 msk Bambu Instant

Gör så här

Sätt ugnen på 175° C och smörj in långpannan med kokosolja. Blanda ihop i en stor skål mandelmjöl, Bambu Instant, linfrön, kanel, bakpulver och salt. Purea dadlarna och bananen i en blender eller med stavmixer. Smält kokosoljan i en kastrull på svag värme.

Blanda kokosoljan, fruktpurén och tillsätt vaniljen och äggen. Rör ihop till en slät smet. Tillsätt smeten till skålen med de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop. Tillsätt de hackade valnötterna. Häll smeten i långpannan och baka i ugnen i ungefär 25 minuter.

Tips

Bananer är en bra källa till fiber, dessutom är kakan rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Visste du att...

Bambu är det äldsta av A.Vogels livsmedel, och fanns att köpa redan 1923 i Alfred Vogels hälsobutik i Basel, som en hälsosam dryck för hela familjen med vacker färg och god arom.

Läs mer om Bambus historia >

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!