background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Bambu tiramisu

Bambu tiramisu
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4-6
  • Prep: 15 min
  • enkel
  • 4-6
Bambu tiramisu

Gör din egen lyxiga sommartiramisu med detta härliga recept!

Ingredienser

  • 100 g savoiardikex
  • 3 msk Bambu Instant
  • 1 dl varm vatten
  • 3 msk persiko- eller kaffelikör
  • 300 g kvarg
  • 120 g mascarpone (italiensk färskorst)
  • 60 g rårörsocker
  • 250 g persikor
  • chokladpulver

Gör så här

Lägg ut kexen i en ugnsform. Lös upp Bambu Instant i vatten och tillsätt likör. Dränk kexen i vätskan.

Blanda noga kvarg, mascarpone och socker. Skär persikorna i små bitar och blanda ner. Bred smeten jämnt över kexen och ställ kallt i minst 2 timmar.

Strö över kakaopulver innan servering.

Tips

Använd konserverade persikor istället för färska. Tiramisun är också god med jordgubbar och grand marnier-likör, kokta päron och williamine-likör, eller körsbär och maraschino-likör.

Savoiardikex finns i välsorterade livsmedelsaffärer men kan bytas ut mot tunna skivor sockerkaka.

Visste du att...

Bambu är det äldsta av A.Vogels livsmedel, och fanns att köpa redan 1923 i Alfred Vogels hälsobutik i Basel, som en hälsosam dryck för hela familjen med vacker färg och god arom.

Läs mer om Bambus historia >

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!