background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Kryddiga bananmuffins

Bananmuffins
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 12 muffins
  • Prep: 10 min
  • enkel
  • 12 muffins
Bananmuffins



Veganska & glutenfria muffins med härliga kryddor och extra choklad!

Ingredienser

  • 120 g glutenfria havregryn
  • 4 medelstora bananer (eller 3 stora)
  • 0,5 msk lönnsirap
  • 1 tsk riven muskot
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 g torkade körsbär
  • mjölkfri mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 180 °C. Smörj muffinsformarna med lite smör. Häll havregrynen i en blender och finmal tills det liknar mjöl.

Bananmos

Mosa bananerna i en stor skål, tillsätt lönnsirap, riven muskot, mald ingefära, kanel, bakpulver, torkade körsbär samt havremjöl. Blanda väl.

Bananblandning 

Fyll muffinsformarna med blandningen. För att göra dem ännu godare - tryck ner en bit choklad i varje muffins och täck sedan över med lite mer smet.

Bananmuffins med choklad

Placera i ugnen och grädda i 20-24 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

Bananmuffins

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!