background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Bambu kryddkaka

Bambu kryddkaka
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 15 bitar
  • Prep: 15 min
  • enkel
  • 15 bitar
Bambu kryddkaka

Kryddnejlikorna ger den här kakan en fin smak av jul!

Ingredienser

  • 250 g vete- eller fullkornsmjöl
  • 100 g malda hasselnötter
  • 1 msk bakpulver
  • 2 vaniljstänger, urskrapade
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa kryddnejlika, malen
  • 1-2 msk Bambu Instant
  • 100 g chokladströssel
  • ½ msk kakaopulver
  • 250 g smör
  • 250 g rårörsocker
  • 5 ägg
  • 250 ml ekologiskt rött vin eller druvsaft

Garnering

Välj antingen mellan:

  • vispad grädde,
  • florsocker och rött vin, eller
  • 100 g mörk bakchoklad

Gör så här

Blanda ihop mjöl, hasselnötter, bakpulver, vaniljstång, kanel, kryddnejlika, Bambu Instant, chokladströssel och kakaopulver i en skål.

Vispa med elvisp smör, rårörsocker och ägg till ett fluffigt skum. Rör omväxlande i mjölblandningen och rödvinet.

Häll smeten i bröd- eller springformen och grädda i ugnen vid 190° C i 60-70 minuter. Ta kakan ur formen och låt svalna.

Servera kakan antingen som den är eller med vispad grädde, alternativt täck den med lite florsocker och rött vin, eller täck den med smält mörk bakchoklad.

TIPS

För att aromen ska utvecklas bör kakan stå och dra i 1-2 dagar innan den ätes.

Kakan kan förvaras svalt i ungefär 2 veckor och smakar bättre dag efter dag!

Visste du att...

Bambu är det äldsta av A.Vogels livsmedel, och fanns att köpa redan 1923 i Alfred Vogels hälsobutik i Basel, som en hälsosam dryck för hela familjen med vacker färg och god arom.

Läs mer om Bambus historia >

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!