Herbamare örtsalt
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Protein från fisken, fiber från bönorna och vitaminer och järn från spenaten - en rätt som är både god & nyttig.
Förvärm ungnen till 175°C.
Lägg torskfiléerna i en ungssäker form. Bred 1 msk röd pesto över varje filé och grilla i 10 till 15 minuter tills köttet är ogenomskinligt och precis genomstekt.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt bönorna och vitlöken. Stek i 10 minuter under omrörning. Smaksätt med Herbamare Spicy örtsalt och nymalen peppar. Mosa därefter bönorna lätt med en gaffel. Det behöver inte vara en slät mos, snarare ska konsistensen vara den av krossade bönor!
Strax innan servering, tillsätt spenaten i stekpannan och låt den mjukna.
Lägg mosen på varma tallrikar och toppa med torsken (om det finns vätska kvar häll den över fisken). Servera med lite citronjuice över varje fiskfilé och nymalen peppar.
Torsk är en bra källa till omega-3 fettsyror som kan bidrar till att minska risken för högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Dessutom är omega-3 fetter anti-inflammatoriska och kan bidra till att lindra inflammationssjukdomar i musklar och ledvärk.
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Naturen var mitt bästa universitet.