Herbamare örtsalt
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Brödpinnarna och framförallt rödbetor är laddade med A- och C-vitaminer, är en bra fiberkälla och är rika på järn samt kalium.
Häll Biotta Rödbeta i en stor skål och tillsätt jäst, Herbamare Original örtsalt och parmesan. Blanda i båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en kökshandduk och låt blandningen stå tills den har blivit dubbelt så stort (ungefär 30 minuter).
Värm ugnen till 200°C. Ta ut degen och rulla smala längder, ½ - 1 cm i diameter. Häll ut Herbamare Original örtsalt i en tallrik och rulla remsorna i det så att de täcks av saltet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 - 15 minuter beroende på tjocklek eller tills pinnarna är lätt brynta och krispiga.
Servera och njut!
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Naturen var mitt bästa universitet.