background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Brödpinnar med rödbetor

Brödpinnar med rödbetor
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 12 portioner
  • Prep: 35 min
  • enkel
  • 12 portioner
Brödpinnar med rödbetor

Brödpinnarna och framförallt rödbetor är laddade med A- och C-vitaminer, är en bra fiberkälla och är rika på järn samt kalium.

Ingredienser

Gör så här

Häll Biotta Rödbeta i en stor skål och tillsätt jäst, Herbamare Original örtsalt och parmesan. Blanda i båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en kökshandduk och låt blandningen stå tills den har blivit dubbelt så stort (ungefär 30 minuter).

Rulla brödpinnar med rödbetor

Värm ugnen till 200°C. Ta ut degen och rulla smala längder, ½ - 1 cm i diameter. Häll ut Herbamare Original örtsalt i en tallrik och rulla remsorna i det så att de täcks av saltet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 - 15 minuter beroende på tjocklek eller tills pinnarna är lätt brynta och krispiga.

Servera och njut!

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!