background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Linspaté

Linspaté
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 20 min
  • enkel
  • 4
Linspaté

Patén passar också som pålägg. Tillsätter man mer vätska och värmer upp den kan den även användas som sås.

Ingredienser

Gör så här

Tvätta linserna och låt droppa av ordentligt. Koka upp i vattnet tillsammans med schalottenlök, rosmarin, timjan och lagerblad. Koka allt mjukt på låg värme i ca 20 min. Ta bort örterna och låt linserna droppa av i en sil. Spara vätskan.

Purera linserna med Herbamare Örtbuljong eller Herbamare Örtbuljong - låg salthalt, ättikan och 1,5 dl av vätskan. Droppa långsamt ner oljan mot slutet.

 

Fakta

Baljväxter är rika på fiber, mikronäringsämnen och vegetabiliskt protein.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!