background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Sellerisallad

Sellerisallad
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 30 min
  • enkel
  • 4
Sellerisallad

Andra grönsaker som också går bra att äta råa är vitkål, rödbeta, kålrot, kålrabbi, rädisa och morot.

Ingredienser

  • 2 msk pinjenötter
  • ½ tsk currypulver (stark)
  • 4 portioner Molkosan senapsdressing
  • 500 g rotselleri
  • 1 syrligt äpple, t ex belle de boskoop
  • BioSnacky Mild Aromatisk Mix groddar

Gör så här

Stek pinjenötter i en nonstick stekpanna utan fett tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan.

Blanda ner curryn i Molkosan senapsdressing. Skär sellerin i 1 cm tjocka skivor för att sedan skära av långa tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare. Blanda omedelbart med dressingen. Dela de oskalade äpplena i fyra delar, ta ur kärnan och skär i tunna skivor. Blanda ner äppleskivorna i salladen. Låt dra i 30 minuter.

Strö över pinjenötter och BioSnacky Mild Aromatisk Mix groddar och servera.

TIPS

Sallader är inte bara uppfriskande, knapriga och goda, de ger också den maximala mängden vitaminer, mineraler och fibrer. Viktigt är att grönsakerna är färska och att man skalar sparsamt.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!