background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Rödkålssallad

Rödkålssallad
  • Förberedelse:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 35 min
  • enkel
  • 4
Rödkålssallad

Rödkål passar inte bara till julbordet men kan ätas året runt. Den innehåller C-vitamin, betakrotin (A-vitamin), kalcium, järn och som färgen avslöjar innehåller rödkål nyttiga antioxidanter.

Ingredienser

Gör så här

Hyvla rödkål i fina strimlor. Blanda med sockret och knåda med fingrarna tills saft börjar rinna ut. Låt stå en kort stund.

Hyvla fänkål i tunna strimlor, skär savoykål och paprika i tunna strimlor. Vispa de återstående ingredienserna till en sås. Blanda fänkål, savoykål och paprika med såsen. Låt rödkålen rinna av i ett durkslag. Blanda ner strax före servering.

TIPS

Andra grönsaker som är också bra att äta råa är vitkål, rödbeta, kålrot, kålrabbi, rädisa eller morot.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!