background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Kryddig mangosallad

Kryddig mangosallad
  • Förberedelse:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 35 min
  • enkel
  • 4
Kryddig mangosallad

Mango är rik på vitamin A och lättsmält och används därför gärna till barnmat och hälsokost. Även kryddigt tillagad smakar den mångsidiga frukten mycket uppfriskande.

Ingredienser

  • 1 mogen mango, ca 350 g
  • 1 gurka, ca 250 g
  • 25 g cashewnötter
  • 1 tsk grön thailändsk currypasta
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 lime
  • ½ msk thailändsk fisksås
  • ½ msk råsocker
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

Skala mangon och skär köttet från kärnan. Skär i strimlor. Lägg ca 50 g åt sidan för såsen. Skala gurkan, skär på längden och ta bort frön. Skär i strimlor. Blanda med mangon.

Grovhacka cashewnötter och steka dem i en nonstick-stekpanna utan fett tills de är gyllenbrun, ställ åt sidan.

Stek currypastan hastigt i olja, ta bort kastrullen från värmen. Blanda ner rivet limeskal och pressad limejuice. Tillsätt fisksåsen, sockret och resten av mangon. Finpurea allt. Blanda med mangon och gurkan.

Skiva tomaterna och blanda med mango- och gurkmixen. Till sist hacka gräslöken och strö tillsammans med cashewnötterna över salladen.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!