background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Rödbetskaka

Rödbetskaka
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 8
  • Prep: 30 min
  • enkel
  • 8
Rödbetskaka

Vegansk och glutenfri kaka. Dekorera gärna med extra nötter!

Ingredienser

  • 2 rödbetor, kokta
  • 4,75 dl mandelmjölk
  • 1 msk vinsten (glutenfri)
  • 190 g rårörsocker
  • 2,25 dl smält kokosolja
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 190 g havremjöl (glutenfri)
  • 100 g mandelmjöl
  • 2,5 dl kakaopulver (ju högre kvalitet desto bättre)
  • 2 tsk bakpulver (glutenfri)
  • 1 nypa salt

Glasyr

  • 2 avokador, mogna
  • 1 dl kakaopulver
  • 170 g lönnsirap
  • 2 msk smält kokosolja
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 1 näve pumpafrön, mandlar och riven kokos, till garnering

Gör så här

Förvärm ugnen på 180°C. Klä två bakform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper. Blanda rödbetor i en blender till en slät massa. Tillsätt några droppar vatten efter behov.

Blanda i en extra bunke mandelmjölk och vinsten och låt stå i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan hälften av rödbetsmassan samt socker, kokosolja och vaniljextrakt och vispa tills massan skummar.

Tillsätt de övriga ingredienser och blanda väl. Fördela blandningen mellan de två förberedda kakformer och grädda i ungefär 30 minuter. Låt svalna i formarna.

Under tiden lägg alla ingredienser till glasyr i en blender och blanda till en slät massa.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!