background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Bambu mousse

Bambu mousse
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 20 min
  • enkel
  • 4
Bambu mousse

Festligt favoritdessert som är enkel att göra - här bytte vi ut kakaopulvret mot vår goda Bambu!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 80 g rårörsocker
  • 4 tsk Bambu Instant
  • 50 ml kokande vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • riven choklad
  • kakaopulver

Gör så här

Rör ihop äggulor och rårösocker till ett skum. Blanda Bambu Instant med det kokande vattnet och tillsätt skummet. Vispa äggvitorna och vispgrädden hårt var för sig och rör ner i blandningen. Strö kakaopulver och hyvlad choklad över och ställ in en stund i frysen så att moussen kan serveras lätt frusen.

Tips

Bambu är det äldsta av A.Vogels livsmedel, och fanns att köpa redan 1923 i Alfred Vogels hälsobutik i Basel, som en hälsosam dryck för hela familjen med vacker färg och god arom.

Läs mer om Bambus historia >

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!