background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Mörka chokladtryfflar med Bambu

Mörka chokladtryfflar
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 16 stycken
  • Prep: 30 min
  • enkel
  • 16 stycken
Mörka chokladtryfflar

Chokladtryffel funkar bra vid andra festliga tillfällen inte bara vid jul!

Ingredienser

  • 170 g mörk choklad
  • 60 g färskost
  • 1 msk Bambu Instant
  • 0,5 tsk vatten
  • 0,5 tsk kokosolja
  • 100 g valfri choklad att doppa tryfflarna i
  • valfri garnering, tex kokosflingor, hackade nötter

Gör så här

Smält den mörka chokladen i vattenbad. Vispa i färskosten till en tjock massa. Lös upp Bambu Instant i vatten och kokosolja; rör ner blandningen i chokladmassan.

Forma till bollar och placera på bakplåtspapper. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.

Smält chokladen som tryfflarna ska doppas i. Doppa tryfflarna med hjälp av t ex en gaffel och ställ tillbaka på bakplåtspapper. Strö över önskad garnering. Låt vila i kylskåpet tills chokladen har stelnat.

Tips

Bambu är det äldsta av A.Vogels livsmedel, och fanns att köpa redan 1923 i Alfred Vogels hälsobutik i Basel, som en hälsosam dryck för hela familjen med vacker färg och god arom.

Läs mer om Bambus historia >

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!