background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Bambu apelsinkräm

Bambu apelsinkräm
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 20 min
  • enkel
  • 4
Bambu apelsinkräm

Fräsch dessert med somrig apelsinsmak!

Ingredienser

  • 3 ekologiska apelsiner
  • lite vatten
  • 2 msk Bambu Instant
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 g agar-agar (förtjockningsmedel från växtriket)
  • 3 färska äggulor
  • 80 g råsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 äggvita

Gör så här

Riv ner skalet från en apelsin i en skål. Pressa saften från alla tre apelsinerna och blanda ut med 2,5 dl vatten i en kastrull. Lös upp vaniljsockret och agar-agar i vätskan. Hetta upp under omrörning och låt koka 1-2 minuter. Flytta kastrullen från plattan och ställ den vid sidan om med lock.

Vispa Bambu Original, äggula och socker i en varm skål tills det blir ett tjockt skum. Vispa ner av den fortfarande varma Bambu apelsinsaft-blandningen lite i taget.

Vispa ihop grädden och äggvitan och rör ner i det andra. Häll blandningen i 4 små skålar eller kaffekoppar. Låt stelna minst 2 timmar i kylskåp.

Tips

Bambu är det äldsta av A.Vogels livsmedel, och fanns att köpa redan 1923 i Alfred Vogels hälsobutik i Basel, som en hälsosam dryck för hela familjen med vacker färg och god arom.

Läs mer om Bambus historia >

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!