Herbamare örtsalt
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Herbamare smakar så bra eftersom det är gjort av färska råvaror.
100 kg salt blandas med 50 kg nyskördade örter och grönsaker. Resultatet är en ljusgrön saltpasta, som noggrant torkas, males och fylls i burkar.
Herbamare passar till i princip allt som går att äta! Herbamare smakar bra till och med på en bit äpple!
Alla Herbamare-varianterna innehåller basblandningen enligt Alfred Vogels originalrecept: 12 örter och grönsaker plus algen kelp.
Trocomare innehåller dessutom pepparrot och röd paprika - den har alltså lite mer sting i sig. I Herbamare Spicy kombineras chili och svartpeppar med det ursprungliga receptet för att ge en hetare smak.
Ja.
Ja; alla ekologiska örter och grönsaker skördas mogna och blandas direkt med havssalt. Torkningsprocessen utförs försiktigt under vakuum vid tempteraturer under 40 grader Celsius.
Sedan över 60 år tillbaka tillverkas Herbamare enligt Alfred Vogels ursprungliga recept. Nyligen ökade vi mängden chili i Herbamare Spicy - på våra kunders begäran.
I Sverige finns Herbamare att köpa i de flesta livsmedelsbutiker, samt hälsokostbutiker. Läs mer >.
Salt är en naturlig och viktig produkt. Högt intag av salt går tillbaka till tiden före bearbetade livsmedel.
Lagar du din egen mat kan du styra tillsatsen av salt själv. Tack vare sin arom och fina struktur kan Herbamare användas sparsamt.
Ja; selleri.
Varje sort innehåller åtta olika örter: vattenkrasse, gräslök, persilja, libbsticka, basilika, mejram, rosmarin och timjan.
Ja, varje sort innehåller selleri, purjolök, lök och vitlök - naturligtvis ekologiskt certifierade.
Alla grönsaker och örter odlas av ekologiska bönder i Tyskland, Frankrike, Schweiz, Spanien och Italien.
Herbamare är fri från tillsatser av något slag och innehåller inte heller glutamat.
Nej; för att tillverka Herbamare blandas 2/3 havssalt med 1/3 färska ingredienser. Eftersom örter och grönsaker har ett mycket högt vatteninnehåll, är salthalten efter torkning över 90%.
Vårt havssalt kommer från regionen Camargue i södra Frankrike. Efter skörden rengörs saltet med enbart vatten och soltorkas sedan.
Vi tillsätter algen kelp som en naturlig källa till jod.
Den bruna kelptången (Macrocystis pyrifera) kommer från chilenska kustvatten. Före användning testas varje sats för tungmetaller, bekämpningsmedel och aflatoxiner. Efter kärnkraftsolyckan i Japan kontrolleras även radioaktivitet.
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Naturen var mitt bästa universitet.