background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Vegetarisk ugnsomelett

Vegetarisk ugnsomelett
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 10 min
  • enkel
  • 4
Vegetarisk ugnsomelett

En härlig vegetarisk ugnsomelett som fungerar bra som såväl frukost, lunch och middag!

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 2,5 dl Biotta Morotsjuice
  • 1 tsk Herbamare Original örtsalt
  • 2-3 dl riven ost
  • en halv liten purjolök
  • en liten röd paprika
  • 2 morötter
  • 100 g miniplommontomater
  • en halv fänkål
  • bitar av röd chilipeppar
  • en halv kruka persilja
  • 2 tsk solrosolja

Gör så här

Knäck äggen i en skål och blanda ner Biotta Morotsjuice och Herbamare örtsalt. Tillsätt den rivna osten under omrörning.

Halvera purjolöken på längden och skölj bladen. Skär i tunna strimlor. Skär paprikan i små tärningar.

Skala morötterna och skär i tärningar. Hacka fänkålen och skär plommontomaterna i små bitar. Finhacka chilipepparn och persiljan.

Värm solrosoljan i en panna. Lägg grönsakerna i pannan och rör om en kort stund.

Klä en ugnsform på ca 15x20 cm med bakplåtspapper och lägg grönsakerna på bottnen. Häll över äggmassan. Grädda i 200 grader C i ungefär 20 minuter eller tills ytan är fast.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!