background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Purjo- och hasselnötsmedaljonger

Purjo- och hasselnötsmedaljonger
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 4
  • Prep: 45 min
  • enkel
  • 4
Purjo- och hasselnötsmedaljonger

Ett vegetariskt alternativ till köttfärsbiffar!

Ingredienser

  • 150 g purjolök, gröna och vita delar
  • 1 msk olivolja med citron
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 100 g hirsflingor
  • 50 g malda hasselnötter
  • 50 g Roquefort eller annan blåmögelost, tärnad
  • 1 tsk sojasås
  • Herbamare Original örtsalt
  • peppar från kvarn
  • olivolja till stekning

Morotsyoghurt

Gör så här

Skär purjolöken i tändstickstunna strimlor, finhacka dem. Blanda med olivolja med citron. Stek i en panna 4-5 minuter och låt svalna. Blanda med de övriga ingredienserna och krydda efter smak. Täck över och låt stå i 30 minuter.

Blanda alla ingredienserna till morotsyoghurten och låt stå något.

Forma 12-16 medaljonger av purjo-hasselnötsblandningen och stek i olja på båda sidor.

Servera medaljongerna med morotsyoghurt.

 

 

Tips

Servera med en fräsch grönsallad.

Istället för morot går det också bra att använda ångkokt rödbeta.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!