background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Bakad havregröt med blåbär, äpple och nötter

Bakad havregröt med blåbär, äpple och nötter
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • enkel
  • 2
  • Prep: 5 min
  • enkel
  • 2
Bakad havregröt med blåbär, äpple och nötter

En lite annorlunda varm vinterfrukost laddad med nyttiga frukter och nötter.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa Herbamare Original örtsalt
  • 2 dl mjölk (soja-, mandel-, havremjölk efter smak)
  • 1 rivet äpple
  • 2 tsk honung
  • 1 dl blåbär
  • hackade nötter efter smak
  • 1 tsk kokosolja

 

Gör så här

Värm ugnen på 180 grader och smörj en liten ugnsform med kokosolja.

Blanda de torra ingredienserna: havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma, vaniljpulver och salt. Tillsätt rivet äpple och honung. Rör om. Vänd försiktigt ner blåbären och häll i formen.

Vispa ägg och mjölk och häll över grynblandningen.

Baka i mitten av ugnen i 15 minuter och strö över nötter; fortsätt grädda färdigt i 15 till 20 minuter. Eller grädda direkt utan nötter i 30 till 35 minuter tills gröten är gyllenbrun.

Tips

Ingredienserna är en utmärkt källa för C-vitamin och rik på kostfiber.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!