background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Müslibar

Müslibar
  • Förberedelse:  min
    Tillagning:  min
  • medel
  • 30 bitar
  • Prep: 30 min
  • medel
  • 30 bitar
Müslibar

Barerna är fyllda med energi och passar bra som mellanmål för ung såväl som gammal, vid träning eller vid mental ansträngning.

Ingredienser

  • 100 g torkade aprikoser, svavelfria
  • 50 g torkade, urkärnade dadlar alt. torkade bananer
  • 50 g råsocker
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • 3 dl ljummet vatten
  • 30 g mandelspån
  • 30 g pinjenötter
  • 30 g solrosfrön
  • 30 g pumpafrön
  • 30 g sesamfrön
  • 80 g smör
  • 250 g fullkornsmüsli

Gör så här

Dagen före: tärna aprikoser och dadlar. Lös upp socker, kanel och salt i vatten. Tillsätt fruktbitarna och blanda. Täck över och låt dra över natten. 

Purea fruktmassan inte alltför fint. Låt mandelspån, kärnor och frön rostas i en non-stick stekpanna utan fett. Ta från värmen, tillsätt smöret, låt smälta. Tillsätt fruktpurén och och fullkornsmüsli, blanda allt väl. 

Sätt ugnen på 180 °C. Täck en bakplåt med ett ark (30x35 cm) bakplåtspapper. Fördela massan jämnt och släta ut. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills massan är gyllenbrun. Låt svalna på bakplåten.

Stjälp upp massan, ta bort bakplåtspappret. Skär i barer på ca 3x10 cm.

 

 

Tips

Förvaras barerna i bakplåtspapper i förslutna kärl håller de i upp till fyra veckor.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!