Herbamare örtsalt
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Barerna är fyllda med energi och passar bra som mellanmål för ung såväl som gammal, vid träning eller vid mental ansträngning.
Dagen före: tärna aprikoser och dadlar. Lös upp socker, kanel och salt i vatten. Tillsätt fruktbitarna och blanda. Täck över och låt dra över natten.
Purea fruktmassan inte alltför fint. Låt mandelspån, kärnor och frön rostas i en non-stick stekpanna utan fett. Ta från värmen, tillsätt smöret, låt smälta. Tillsätt fruktpurén och och fullkornsmüsli, blanda allt väl.
Sätt ugnen på 180 °C. Täck en bakplåt med ett ark (30x35 cm) bakplåtspapper. Fördela massan jämnt och släta ut. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills massan är gyllenbrun. Låt svalna på bakplåten.
Stjälp upp massan, ta bort bakplåtspappret. Skär i barer på ca 3x10 cm.
Förvaras barerna i bakplåtspapper i förslutna kärl håller de i upp till fyra veckor.
A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.
Naturen var mitt bästa universitet.