background

Nyttiga och utsökta recept från A.Vogel

Hallonättika

Hallonättika
  • Förberedelse:  min
  • enkel
  • ca 3 dl
  • Prep: 20 min
  • enkel
  • ca 3 dl
Hallonättika

På samma sätt kan man också göra jordgubbs-, björnbärs- , vinbärs, eller krusbärsvinäger.

Ingredienser

  • 2 krossade pepparkorn
  • 50 g råsocker
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl rödvinsättika
  • 2 msk balsamvinäger
  • 250 g mosade hallon

Gör så här

Koka upp pepparkorn, råsocker, rödvin, rödvinsättika och balsamvinäger. Häll blandningen över 250 g mosade hallon.

Häll i valfritt glaskärl, tillslut väl och låt dra i 2-3 veckor på en mörk sval plats. Skaka kärlet då och då under tiden. Filtrera och häll ättikan i rena flaskor. Den håller i ca 12 månader.

 

Herbamare örtsalt

A.Vogel Herbamare är en blandning av rent havssalt och nyskördade, ekologiskt odlade örter och grönsaker, bearbetade omedelbart efter skörd.

Upptäck innehållet!